Öt tanács, hogy elkerülhessük a komolyabb visszérproblémákat

A visszérproblémák az esetek jelentős részében fokozatosan alakulnak ki, olyan tünetek megjelenésével, mint a nehézláb-érzés, alsó végtagi duzzanat, ödéma, éjszakai lábgörcs, esetleg égő fájdalom vagy viszketés a lábakban.

Nagyon fontos tudni, hogy minél korábban eljutunk orvoshoz, és minél kitartóbban követjük a szakember által javasolt krónikus kezelést, annál nagyobb az esély, hogy sikerül megállítani a betegség súlyosbodását.

  • Minden nap mozgassuk az alsó végtagokat! Ha nem jutunk el sportolni vagy nem tudunk beiktatni egy sétát, akkor végezzünk el otthon néhány guggolást, vagy keressünk visszértorna-gyakorlatokat!
  • Célszerű minél előbb megtalálni azt a mozgásformát, ami testileg és lelkileg is feltölt, és jó hatással van a visszerekre is! Csakis olyan sportot szabad választani, ami jótékonyan hat a vénás keringésre: ilyen például a gyaloglás, a könnyű futás, a biciklizés vagy az úszás.
  • Mindig figyeljünk a cipőnk minőségére! Ha magas sarkú vagy szoros lábbelit viselünk naphosszat, a láb nem képes megfelelően működtetni az izompumpát, ez pedig nagyban rontja a vénás visszaáramlást.
  • A lábakat masszírozással, váltott hideg-meleg vizes zuhanyzással, frissítő lábápoló krémmel is javasolt ápolni!
  • Ha lábfájdalmakat vagy látható tüneteket tapasztal, nincs halogatnivalója: konzultáljon minél előbb háziorvosával vagy szakorvossal, aki összeállítja a személyre szabott kezelést.
Scroll to Top