A nyári lábak télen készülnek: 4 ok, amiért a télen ajánlott a visszér kezelése

Télen – amikor a legtöbb időt bent töltjük, és amikor a lábunkat meleg ruharéteg borítja – jellemzően kevesebb gondot fordítunk az ereink védelmére. Ám ha következő a nyáron szeretnénk strandra menni anélkül, hogy kényelmetlenül éreznénk magunkat a kitüremkedő vénáink miatt, most kell cselekednünk. A téli szezon a legjobb időszak a visszérműtét vagy egyéb beavatkozás elvégzésére!

Gyakori vénás betegségek és kezelésük

A vénás betegségeknek számos látható tünete létezik, ezek közül a leggyakoribb a visszér tágulata és a pókvéna. A visszerek gyakran nagy, göcsörtös értágulatként jelennek meg a bőr felszíne alatt, és néha súlyosabb keringési problémákra utalnak. Gyakran az elégtelenül működő billentyűk következményei, ami miatt a vér visszafelé, az alsó lábszár felé áramlik, és összegyűlik a vénában, ami ezáltal meggyengül, kitágul.

A pókvénák nagyon kicsi vénatágulatok, amelyek vörös, lila vagy kék erek hálójaként jelennek meg közvetlenül a bőr felszíne alatt, és általában csak kozmetikai problémát jelentenek az érintetteknek.

Miért télen ajánlott a visszérműtét vagy beavatkozás elvégzése?

Van idő felkészülni a rövidnadrágos időszakra

Miután megkaptuk a minimálisan invazív kezelések valamelyikét vagy megtörtént a műtét, szervezetünknek szüksége van egy kis időre, hogy felépüljön a kezelésből, és felszívódjanak a vénák, elmúljanak a műtéttel járó tünetek. Ha a téli hónapokban végzik a kezelést, ezek a „szépséghibák” eltűnnek még a rövidnadrágos-szoknyás szezon előtt.

Könnyebb elviselni a kompressziós harisnyát

A kompressziós harisnya nagyon hasznos a visszér kezelése során, ezért a beavatkozást követően szükséges a viselete. Elősegíti a természetes vénás keringést és felgyorsítja a gyógyulást. Mivel a kompressziós harisnya vastag, a legtöbben nem szívesen hordanánk rövidnadrággal vagy szoknyával a nyár során. Télen azonban el lehet rejteni a hosszú nadrág és a téli ruha alá – senki sem fogja tudni, hogy épp azt viseljük!

Elrejthetjük az esetleges mellékhatásokat

A beavatkozás után zúzódásokat, bőrpírt vagy duzzanatot tapasztalhatunk. Télen könnyebben elrejthetjük ezeket a mellékhatásokat.

Elkerülhetjük a bőr napfény okozta elszíneződését

A visszér kezelése után közvetlenül a betegeknek kerülniük kell a napsugárzást a bőr elszíneződésének lehetősége miatt. Télen ezt egyszerűbb kivitelezni, és nem szükséges külön óvintézkedéseket bevetni, hogy megvédjük bőrünket a nap sugaraitól.

Scroll to Top