Nyugtat, pihentet, energetizál: vegyünk minél gyakrabban lábfürdőt!

A lábfürdő pozitív hatásait órákon át lehetne sorolni: pihentető, nyugtató, stresszoldó hatású; testszerte átmelegít; jó hatással van a szervezet-, és a nyirokrendszer működésére, az anyagcserére; sejtmegújító hatással bír; fokozza az oxigéntermelődést, használatával a talpon át, a bőrön keresztül távoznak a salakanyagok, nem mellesleg a lábak egészsége érdekében is ajánlott rendszeresen alkalmazni.

Ha még sosem próbáltuk a lábfürdőt, akkor fontos megjegyezni, hogy a víz hőmérsékletét úgy állítsuk be, hogy az legyen kellemes, meleg, sosem forró, nehogy megégessük a bőrt. A lábfürdő lényege a kényeztetés, a pihenés – így akár illóolajakat is használhatunk, sőt, még valami kellemes zenét is feltehetünk a háttérben, míg relaxálunk. Nem kell órákat áztatni a lábakat, elég 20-30 perces lábfürdőt venni, a hangsúly inkább a rendszerességen van.

Érdemes a lábfürdőzést estére időzíteni, remek zárása lehet a napnak. A vacsora után várjunk legalább 1,5-2 órát, és csak utána kényeztessük a lábunkat a fürdővel. A vízbe csepegtethetünk különféle illóolajakat, feldobhatjuk gyógynövényekkel, és a fürdősók kínálata is nagyon széles. Ha ellazítanánk a megfáradt lábakat, izmokat, érdemes magasabb magnéziumtartalmú sót használni, ami a kalcium felszívódását is javítja a szervezetben. Bizonyítottan javul a hangulatunk, ha néhány csepp citromolajat teszünk a lábvízbe (hatásos lehet megfázás esetén is!) , ha pedig az alvásra szeretnénk ráhangolódni, használjunk zsálya- és vagy levendulaolajat.

A kellemes lábfürdőt azzal zárjuk, hogy egy durvább törölközővel átdörzsöljük a megfáradt végtagokat, a talptól a térd felé haladva, majd egy frissítő lábápoló krémmel, körkörös mozdulatokkal átmasszírozzuk. A masszázs a vérkeringésünkre is pozitív hatással lesz, hozzájárulva ereink egészségének védelméhez.

Scroll to Top