Vegán kókuszos kukoricaleves fűszeres pattogatott kukoricával

Hozzávalók

  • 1 - 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál gyömbér, reszelt vagy szárított
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 nagy méretű édesburgonya, kockára vágva
  • só és bors
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 doboz kókusztej
  • 4 cső kukorica, a szemek levágva
  • 1 lime leve
  • 1 csokor koriander
  • kukoricaszemek a pattogtatáshoz
  • cayenne bors
  • olívaolaj

(4 adag)

Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük a hagymát, a fokhagymát (és ha frisset használunk a gyömbért) 4-5 percig. Dobjuk bele a kockára vágott édesburgonyát és fűszerezzük. Amikor már kicsit megpirult öntsük fel az alaplével. Amikor a burgonya már majdnem puha, keverjük bele a kukoricaszemeket, öntsük fel kókusztejjel, adjuk hozzá a lime levét és főzzük készre. Turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsük. A feltéthez pattogtassuk ki a kukoricát egy kevés olajon egy fedett serpenyőben. Amíg még forró, fűszerezzük a pattogatott kukoricát egy kis sóval és cayenne borssal. Tálaljuk a levest a pattogatott kukoricával és az apróra vágott korianderrel a tetején.

Scroll to Top