–
Hozzávalók
- 1 - 2 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál gyömbér, reszelt vagy szárított
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 nagy méretű édesburgonya, kockára vágva
- só és bors
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 doboz kókusztej
- 4 cső kukorica, a szemek levágva
- 1 lime leve
- 1 csokor koriander
- kukoricaszemek a pattogtatáshoz
- cayenne bors
- olívaolaj
(4 adag)
Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük a hagymát, a fokhagymát (és ha frisset használunk a gyömbért) 4-5 percig. Dobjuk bele a kockára vágott édesburgonyát és fűszerezzük. Amikor már kicsit megpirult öntsük fel az alaplével. Amikor a burgonya már majdnem puha, keverjük bele a kukoricaszemeket, öntsük fel kókusztejjel, adjuk hozzá a lime levét és főzzük készre. Turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsük. A feltéthez pattogtassuk ki a kukoricát egy kevés olajon egy fedett serpenyőben. Amíg még forró, fűszerezzük a pattogatott kukoricát egy kis sóval és cayenne borssal. Tálaljuk a levest a pattogatott kukoricával és az apróra vágott korianderrel a tetején.
egészség, egészséges, egészségesrecept, étel, finom, kókusz, kukoricaleves, leves, popcorn, recept, rostok, vegán, véna, vénaegészség, video