Csicseriborsó burger

Hozzávalók

  • 400 g konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
  • 1 citrom reszelt héja, plusz ½ citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • só, bors
  • kis csokor petrezselyem, apróra vágva
  • 1 tojás
  • 100 g friss (teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa
  • 1 közepes vöröshagyma, kockára vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 kicsi teljes kiőrlésű zsemle
  • tálaláshoz: 1 nagy paradicsom, szeletelve, ½ uborka, szeletelve friss salátalevelek és chilis-joghurtos szósz (görög joghurtot keverjünk össze egy kis chiliszósszal) (vagy bármi, amit szeretnénk)

4 adag

Egy konyhai robotgépben pürésítsük össze a csicseriborsót, a citromhéjat, a citromlevet, a köményt, a sót, a borsot, a paprikát és a petrezselyemzöldet, a tojást. Rakjuk egy tálba, és keverjük hozzá a zsemlemorzsát és a kockára vágott hagymát. Formázzunk 4 burgerpogácsát belőle (ilyenkor pihentethetjük a hűtőben 10 percet, akkor jobban összeáll és könnyebb kisütni). Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Süssük a hamburgereket 4 percig oldalanként közepes lángon. Tálaláshoz szeleteljük fel mindegyik zsemlét, és rétegezzük a zöldségekkel, egy kiskanál chilis-joghurtos szósszal és egy burgerpogácsával.

Scroll to Top