Diós, rozspelyhes céklasaláta

Hozzávalók

  • 2 db alma
  • fél literes üveg céklasaláta
  • 10 dkg finomra vágott dió
  • 4 ek rozspehely
  • 1 ek reszelt torma
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl kefír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz só és őrölt bors ízlés szerint

A céklasalátát leszűrjük, az almát héjastól keskeny csíkokra vágjuk, majd egy tálba tesszük. A majonézt elkeverjük a kefirrel, rozspehellyel, mézzel, sóval, borssal, reszelt tormával, zúzott fokhagymával, majd ráöntjük az almás céklára. Tetejére szórjuk a durvára vágott diót. Hűtőben 3- 4 órán át érleljük. Korpás keksszel vagy pirított kenyérrel tálalhatjuk.

Scroll to Top