Madártej

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 5 ek kristálycukor
  • 5 tojás
  • 1 ek liszt

Válasszuk külön a tojások sárgáját a fehérjétől. A tojássárgákat, a kristálycukrot, a lisztet és a vaníliáscukrot keverjük össze, ameddig habos, világos színű lesz. Verjük habbá a tojásfehérjéket. Forraljuk fel a tejet, és ebbe kanalazzuk evőkanállal folyamatosan a tojásfehérjét. Amikor megnőnek a "felhők", szedjük ki külön tálba. Folytassuk, ameddig el nem fogy az összes tojásfehérje. Végül a forró tejbe lassan keverjük bele a tojássárgás masszát, ameddig egy kicsit krémesre sűrűsödik. Ezt öntsük tálba, és tegyük bele a habpamacsokat, majd hűtsük le. Kis tálakban szervírozzuk.

Scroll to Top