Finomfőzelék zöldborsó pogácsa feltéttel – különkiadás Szatmári Ferivel

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 szál újhagyma vékonyra karikázva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • kb. 30 dkg zsenge karalábé, másfél centisre kockázva
  • kb. 20 dkg sárgarépa, másfél centisre kockázva,
  • 6-8 zöldspárga síp (zsenge, vékony szárú)
  • 2 dl 20%-os főzőtejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • negyed lime leve
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • bors

Hozzávalók a fasírthoz

  • 30 dkg mirelit zöldborsó, félig kiengedve
  • 2+4 evőkanál étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor friss petrezselyemzöld
  • 10 dkg bébispenót
  • 8 dkg rizsliszt
  • 8 dkg finom szemű zabpehely
  • 1 egész tojás
  • frissen őrölt bors

Ebben a videóban Feri egy hagyományos finomfőzeléket varázsolt ínycsiklandóvá karalábéval, répával, és spárgával, amit zöldborsópogácsával tett tökéletessé. Próbáld ki te is!

Scroll to Top