–
Hozzávalók
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1-2 szál újhagyma vékonyra karikázva
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- kb. 30 dkg zsenge karalábé, másfél centisre kockázva
- kb. 20 dkg sárgarépa, másfél centisre kockázva,
- 6-8 zöldspárga síp (zsenge, vékony szárú)
- 2 dl 20%-os főzőtejszín
- 1 evőkanál keményítő
- negyed lime leve
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- só
- bors
Hozzávalók a fasírthoz
- 30 dkg mirelit zöldborsó, félig kiengedve
- 2+4 evőkanál étolaj
- 1 kis fej vöröshagyma, finomra aprítva
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 csokor friss petrezselyemzöld
- 10 dkg bébispenót
- 8 dkg rizsliszt
- 8 dkg finom szemű zabpehely
- 1 egész tojás
- só
- frissen őrölt bors
Ebben a videóban Feri egy hagyományos finomfőzeléket varázsolt ínycsiklandóvá karalábéval, répával, és spárgával, amit zöldborsópogácsával tett tökéletessé. Próbáld ki te is!