Rakott tészta gombával

Hozzávalók

  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 10 dkg barnacsiperke
  • 2 ek reszelt parmezán sajt
  • só, bors
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 5 dkg trappista sajt
  • olaj

A tészta főzéséhez vizet melegítünk, megsózzuk és elkezdjük forralni. Ha felforrt a víz, beledobjuk a tésztát. Közben egy tűzforróra hevített serpenyőbe locsolunk kevés növényi olajat, majd ezen aranybarnára pirítjuk a gombát kb. 5 perc alatt. A tejfölt átöntjük egy tálba, adunk hozzá kb. 2 evőkanál vizet, majd hozzáadjuk reszelt parmezánt. Fűszerezzük szerecsendióval, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, adunk hozzá még 1 evőkanál olívaolajat és az egészet összekeverjük. Ráöntjük a lepirult gombára, majd adunk hozzá kb. 2-3 evőkanálnyit a tészta főzővizéből - közben alacsony lángon rotyogtatjuk és elkeverjük benne a finomra aprított petrezselymet. A félkeményre főtt tésztát átszedjük egy jénaiba és összeforgatjuk az időközben szépen besűrüsödött mártással. Megszórjuk reszelt trappista sajttal és 200°C-os sütőben pirulásig sütjük.

Tipp: a tészta javasolt főzési idejét felezzük le, mert puhulni fog a sütőben is.

Scroll to Top