–
Hozzávalók
- 25 dkg lencse
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db zeller
- 2 db tartósítószer mentes leveskocka (erőleves)
- 3 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A lencsét 2 órára beáztatjuk, majd annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni a két leveskockával.
A hagymát, sárgarépát, zellert kockára vágjuk. A vajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a répát és a zellert. Kevés vízzel puhára pároljuk, botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és az egészet a lencséhez keverjük.
Borsot darálunk rá, és sózzuk, ha kell. Hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és petrezselyemzöldet is.
Összeforraljuk, és tálaljuk.