Lencse krémleves

Hozzávalók

  • 25 dkg lencse
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 2 db tartósítószer mentes leveskocka (erőleves)
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)

A lencsét 2 órára beáztatjuk, majd annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni a két leveskockával.

A hagymát, sárgarépát, zellert kockára vágjuk. A vajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a répát és a zellert. Kevés vízzel puhára pároljuk, botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és az egészet a lencséhez keverjük.

Borsot darálunk rá, és sózzuk, ha kell. Hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és petrezselyemzöldet is.

Összeforraljuk, és tálaljuk.

Scroll to Top