Tavaszi zöldséges kölessaláta

Hozzávalók

  • 7,5 dkg köles
  • pár szem piros retek negyedelve
  • 1 alma, kockázva
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld, durvára aprítva
  • 1 kisebb kaliforniai paprika, kockázva
  • 1 répa, kockázva
  • 1 kicsi cékla, kockázva
  • 5 dkg pirított tökmag
  • 5 dkg fetasajt, morzsolva

Könnyed, vénakímélő, egészséges zöldség és gyümölcsmix! Tavaszi zöldséges kölessaláta ellenállhatatlan dresszinggel: paprika, retek, alma, répa és cékla fejedelmi kombinációja.

A kölest átöblítjük, lecsepegtetjük. Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Kétszeres mennyiségű vízben fedő alatt megfőzzük. Amíg fő a köles, előkészítjük a hozzávalókat. A paprikát, retket, almát, répát, céklát felkockázzuk. Egy kisebb keverőtálban a mustárt, az apróra vágott salottát, a citrom reszelt héját és levét összekeverjük, majd hozzácsorgatjuk az olajat. Sóval, borssal ízesítjük. A kész kölest és a dresszinget összekeverjük a zöldségekkel. Hűtőben pihentetjük kicsit, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor megszórjuk fetasajttal, pirított tökmaggal és a petrezselyemmel.

Scroll to Top