–
Hozzávalók
- 2 kg érett sárgabarack (magozva, héja ízlés szerint rajta maradhat)
- 1/2 citrom leve
- 50 gr marcipán massza
- 1-2 dl amaretto likőr (ízlés szerint)
- 1 csomag Dr Oetker befőző cukor 3:1 (50 dkg)
A megmosott, kimagozott sárgabarackokat felkockázzuk, főzőedénybe tesszük. Ráfacsarjuk a fél citrom levét, hozzákeverjük a befőző cukrot, és nagylukú reszelőn belereszeljük a marcipán masszát. Botmixerrel párszor "belemixelünk" - de maradjon darabos! A befőzőcukor utasítása szerint, 2-3 perces forralással elkészítjük a dzsemet. A főzőlap lezárása után, gyorsan a forró dzsemhez keverjük az amaretto likőrt. Csavaros tetejű befőttes üvegekbe szedjük. A fedél rázárása után 5 percre fejjel lefelé állítjuk az üvegeket. Kihűlés után mehetnek a helyükre - vagy akár már fogyaszthatóak is.