–
Hozzávalók
- 15 dkg zabpehely
- 17,5 dkg sárgarépa, finomra reszelve
- 17,5 dkg sajt, reszelt
- 1 felvert tojás
- csipetnyi vegyes szárított vagy friss fűszernövény
- egy kis vaj
- só és bors
- tejföl
- friss zöldfűszer (petrezselyem, menta, koriander, só-bors, fokhagyma)
Milyen az egészséges nasi? Ebben a videóban megmutatjuk neked! Ezt a zöldfűszeres mártogatóst és a sajtos zabpelyhes sós répaszeletet akár viheted kertipartira is, de egy délutáni filmezéshez is megállja a helyét.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a reszelt répát, a sajtot, a tojást és a zöldfűszereket. Sóval, borssal ízesítjük. Egy 20 cm-es négyzet tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ebbe nyomkodjuk bele a tésztát. Apró vajdarabokkal megszórjuk és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Jó nassolást!