Sajtos, zabpelyhes sós répaszelet zöldfűszeres tejfölös mártogatóssal

Hozzávalók

  • 15 dkg zabpehely
  • 17,5 dkg sárgarépa, finomra reszelve
  • 17,5 dkg sajt, reszelt
  • 1 felvert tojás
  • csipetnyi vegyes szárított vagy friss fűszernövény
  • egy kis vaj
  • só és bors
  • tejföl
  • friss zöldfűszer (petrezselyem, menta, koriander, só-bors, fokhagyma)

Milyen az egészséges nasi? Ebben a videóban megmutatjuk neked! Ezt a zöldfűszeres mártogatóst és a sajtos zabpelyhes sós répaszeletet akár viheted kertipartira is, de egy délutáni filmezéshez is megállja a helyét.

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a reszelt répát, a sajtot, a tojást és a zöldfűszereket. Sóval, borssal ízesítjük. Egy 20 cm-es négyzet tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ebbe nyomkodjuk bele a tésztát. Apró vajdarabokkal megszórjuk és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Jó nassolást!

Scroll to Top