–
Hozzávalók
- 1 csésze zabpehely
- ½ csésze búza/zabkorpa
- 1/4 csésze napraforgómag
- 1/4 csésze apróra vágott mandula
- ¼ csésze apróra vágott dió
- 1/4 csésze kókuszchips
- 1/4 csésze aszalt áfonya
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál kardamom
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 csésze tahini
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
(4 adag)
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a zabot, a magokat, a diót és a kókuszt (de az áfonyát és a kókuszt hagyjuk későbbre!). Keverjük össze a tahinit, a mézet, az olívaolajat és a fűszereket, majd ebbe keverjük bele a zabos keveréket. A granolát egyenletesen oszlassuk el a kibélelt tepsiben. Süssük 25-30 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Félidőnél keverjük hozzá az áfonyát és a kókuszt is. Hagyjuk a granolát kihűlni és megkeményedni. Szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben a granola 2-3 hétig eláll.
Rétegezzük a joghurtot, a bogyós gyümölcsöket és a granolát egy pohárba. Jó étvágyat!
bogyósgyümölcs, egészség, egészséges, egészségesrecept, étel, finom, friss, müzli, parfé, recept, reggeli, rostok, véna, vénaegészség, video