Reggeli parfé házi müzlivel és friss bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • 1 csésze zabpehely
  • ½ csésze búza/zabkorpa
  • 1/4 csésze napraforgómag
  • 1/4 csésze apróra vágott mandula
  • ¼ csésze apróra vágott dió
  • 1/4 csésze kókuszchips
  • 1/4 csésze aszalt áfonya
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál kardamom
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 csésze tahini
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj

(4 adag)

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a zabot, a magokat, a diót és a kókuszt (de az áfonyát és a kókuszt hagyjuk későbbre!). Keverjük össze a tahinit, a mézet, az olívaolajat és a fűszereket, majd ebbe keverjük bele a zabos keveréket. A granolát egyenletesen oszlassuk el a kibélelt tepsiben. Süssük 25-30 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Félidőnél keverjük hozzá az áfonyát és a kókuszt is. Hagyjuk a granolát kihűlni és megkeményedni. Szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben a granola 2-3 hétig eláll.

Rétegezzük a joghurtot, a bogyós gyümölcsöket és a granolát egy pohárba. Jó étvágyat!

Scroll to Top