Paradicsomos lencseragu rakott padlizsánnal és cukkinivel

Hozzávalók

  • 1 nagy hagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 20 dkg gomba apróra vágva
  • 1 piros paprika apróra vágva
  • 1/2 teáskanál köménymag vagy őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 1,5 evőkanál füstölt paprika
  • 1 sárgarépa apróra vágva
  • 1 konzerv paradicsom
  • 10 dkg szárított vörös lencse leöblítve
  • 5 dl víz
  • opcionálisan csípős paprikakrém/harissza
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál tengeri só
  • ízlés szerint fekete bors

Hozzávalók a rétegeléshez

  • 1 kicsi padlizsán
  • 1 kicsi cukkini
  • tetejére 1 gombóc mozzarella

1. olívaolajon 5-6 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket, és kevergetjük még néhány percig. Utána az apróra vágott répát, gombát és a pirospaprikát keverjük hozzá, és sütjük 2-3 percig.

2. Adjuk a keverékhez a paradicsomot, a lencsével, a vízzel, a harisszával, a balzsamecettel együtt.

3. Pároljuk kb 25 percig.

4. Ízesítsük sóval, borssal. Kicsit hűtsük ki. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

5. Közben a padlizsánt és cukkinit felszeleteljük vékonyra, majd egy tűzálló tálat kiolajozunk picit. Elkezdjük belerétegelni a padlizsánt, cukkinit és a lencseragut. Az utolsó padlizsán-cukkini rétegre rátépkedjük a mozzarellát. 200°C-os sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Scroll to Top