–
Hozzávalók
- 1 nagy hagyma apróra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 20 dkg gomba apróra vágva
- 1 piros paprika apróra vágva
- 1/2 teáskanál köménymag vagy őrölt kömény
- 1/2 teáskanál kakukkfű
- 1,5 evőkanál füstölt paprika
- 1 sárgarépa apróra vágva
- 1 konzerv paradicsom
- 10 dkg szárított vörös lencse leöblítve
- 5 dl víz
- opcionálisan csípős paprikakrém/harissza
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál tengeri só
- ízlés szerint fekete bors
Hozzávalók a rétegeléshez
- 1 kicsi padlizsán
- 1 kicsi cukkini
- tetejére 1 gombóc mozzarella
1. olívaolajon 5-6 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket, és kevergetjük még néhány percig. Utána az apróra vágott répát, gombát és a pirospaprikát keverjük hozzá, és sütjük 2-3 percig.
2. Adjuk a keverékhez a paradicsomot, a lencsével, a vízzel, a harisszával, a balzsamecettel együtt.
3. Pároljuk kb 25 percig.
4. Ízesítsük sóval, borssal. Kicsit hűtsük ki. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
5. Közben a padlizsánt és cukkinit felszeleteljük vékonyra, majd egy tűzálló tálat kiolajozunk picit. Elkezdjük belerétegelni a padlizsánt, cukkinit és a lencseragut. Az utolsó padlizsán-cukkini rétegre rátépkedjük a mozzarellát. 200°C-os sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!