Panna cotta

Hozzávalók

  • 6-7 dl 20-30%-os tejszín
  • 8 dl 3,6-os nem UHT-s tej
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 bourbon vaníliarúd
  • 1,5-2 tasak Dr Oetker instant zselatin fix

Kikapargajuk a vanília rudat, a szemeket a tejhez rakjuk a rúddal együtt, és a cukorral együtt kevergetve forraljuk pár percig. Hozzáöntjük a tejszínt, összekeverjük, majd ismét felforraljuk. Ha felforrt, lekapcsoljuk alatta a főzőlapot, (kivesszük a vanília rudat), és folyamatosan keverve hozzáadjuk a zselatint a tejszínes keverékhez. Kicsit hűtjük, néha megkevergetjük, (át is szűrhetjük), majd formákba/tálkákba öntjük, és a hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy egy éjszakára. Ízesíteni karamellel vagy gyümölccsel lehet.

Scroll to Top