–
Hozzávalók
- 400 g konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 1 citrom reszelt héja, plusz ½ citrom leve
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só, bors
- kis csokor petrezselyem, apróra vágva
- 1 tojás
- 100 g friss (teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa
- 1 közepes vöröshagyma, kockára vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 kicsi teljes kiőrlésű zsemle
- tálaláshoz: 1 nagy paradicsom, szeletelve, ½ uborka, szeletelve friss salátalevelek és chilis-joghurtos szósz (görög joghurtot keverjünk össze egy kis chiliszósszal) (vagy bármi, amit szeretnénk)
4 adag
Egy konyhai robotgépben pürésítsük össze a csicseriborsót, a citromhéjat, a citromlevet, a köményt, a sót, a borsot, a paprikát és a petrezselyemzöldet, a tojást. Rakjuk egy tálba, és keverjük hozzá a zsemlemorzsát és a kockára vágott hagymát. Formázzunk 4 burgerpogácsát belőle (ilyenkor pihentethetjük a hűtőben 10 percet, akkor jobban összeáll és könnyebb kisütni). Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Süssük a hamburgereket 4 percig oldalanként közepes lángon. Tálaláshoz szeleteljük fel mindegyik zsemlét, és rétegezzük a zöldségekkel, egy kiskanál chilis-joghurtos szósszal és egy burgerpogácsával.
burger, csicseriborsó, egészség, egészséges, egészségesrecept, étel, finom, recept, rostok, vega, vegán, véna, vénaegészség, video