Bulgur tabbuleh sült csirkével

Hozzávalók

  • ½ csésze bulgur
  • 1 kockára vágott uborka
  • 2 kockára vágott paradicsom
  • 1 teáskanál finom tengeri só
  • 3 csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • 4 vékonyra szeletelt újhagyma
  • ⅓ csésze olívaolaj
  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 4 szelet csirke
  • Só, bors, füstölt paprika, római kömény, szárított oregánó (vagy bármilyen más fűszer, amit szeretnénk).
  • Olívaolaj

Egy közepes méretű serpenyőben főzzük meg a bulgurt 2x mennyiségű vízben fedő alatt. Miután az összes vizet felszívta, fedő alatt hagyjuk egy kicsit párolódni. Közben kockázzuk fel az uborkát és a paradicsomot, aprítsuk fel a petrezselymet, a koriandert és az újhagymát, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a kihűlt bulgurt, az olívaolajat, 3 evőkanál citromlevet, a fokhagymát és a sót. Alaposan keverjük össze. Fűszerezzük be a csirkét és hagyjuk állni legalább 20 percig. Tegyünk egy serpenyőt a tűzhelyre, forrósítsunk fel benne 2 evőkanál olívaolajat. Amikor a serpenyő felforrósodott, tegyük bele a húst, és pirítsuk, amíg kívülről aranybarna lesz, belül pedig alaposan átsül. Tálaljuk a tabbouleh-val.

Scroll to Top