–
Hozzávalók
- ½ csésze bulgur
- 1 kockára vágott uborka
- 2 kockára vágott paradicsom
- 1 teáskanál finom tengeri só
- 3 csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- 4 vékonyra szeletelt újhagyma
- ⅓ csésze olívaolaj
- 3-4 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 4 szelet csirke
- Só, bors, füstölt paprika, római kömény, szárított oregánó (vagy bármilyen más fűszer, amit szeretnénk).
- Olívaolaj
Egy közepes méretű serpenyőben főzzük meg a bulgurt 2x mennyiségű vízben fedő alatt. Miután az összes vizet felszívta, fedő alatt hagyjuk egy kicsit párolódni. Közben kockázzuk fel az uborkát és a paradicsomot, aprítsuk fel a petrezselymet, a koriandert és az újhagymát, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a kihűlt bulgurt, az olívaolajat, 3 evőkanál citromlevet, a fokhagymát és a sót. Alaposan keverjük össze.
Fűszerezzük be a csirkét és hagyjuk állni legalább 20 percig. Tegyünk egy serpenyőt a tűzhelyre, forrósítsunk fel benne 2 evőkanál olívaolajat. Amikor a serpenyő felforrósodott, tegyük bele a húst, és pirítsuk, amíg kívülről aranybarna lesz, belül pedig alaposan átsül.
Tálaljuk a tabbouleh-val.