Avokádókrém sült zöldségekkel

Hozzávalók

Sült zöldségekhez:

  • 2 kg zöldség vegyesen ízlés szerint: répa, burgonya, édesburgonya, karfiol, brokkoli, lila vagy póréhagyma, kaliforniai paprika, csicseriborsó, zöldbab, fokhagyma ízlés szerint
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 2 tk mediterrán vagy mexikói fűszerkeverék
  • 2 ek olaj

Az avokádókrémhez:

  • 2 db érett avokádó 2 db lime leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi só
  • 1 csipetnyi chilipor (el is maradhat)

A répát, burgonyákat megtisztítjuk, csíkokra/ gerezdekre vágjuk, a karfiolt, brokkolit rózsákra szedjük. Keverjük össze a keményítővel és tegyük a fokhagymával együtt egy sütőpapírral bélelt tepsire. A fűszerkeveréket olívaolajjal és kevés vízzel keverjük össze, és öntsük a zöldségekre. 180°C-os előmelegített sütőben körülbelül 20 percen keresztül süssük, alufóliával letakarva. Forgassuk át a zöldségeket, adjuk hozzá a többi zöldséget (felcsíkozott paprika, hagyma, hüvelyesek), és további 20 percig süssük. Az avokádókrém: egy villával összetörjük az avokádót, és összekeverjük az apróra reszelt fokhagymával és a lime levével. Tálalhatjuk egytálételként vagy langyosra melegített tortillában szendvicsként.

Scroll to Top