10 perces almaszósz

Hozzávalók

  • 5 alma
  • Almalé (vagy narancslé, vagy bármilyen kedv szerinti 100%-os gyümölcslé)
  • Borvarázs filter
  • Barnacukor (vagy édeske)
  • Dr Oetker vanília puding por

Az almákat kimagozzuk és héjastól aprító gépben pépesre aprítjuk. Felöntjük gyümölcslével: az 5 almához kb. fél liter. Feltesszük a tűzhelyre úgy, hogy 3 borvarázs filtert belelógatunk. (Gáztűzhely esetében figyeljünk oda a kilógó filterpapírokra). Közben egy csészében fél zacskó vanília pudingport összekeverünk 2-3 evőkanál barnacukorral és kb. 1 deciliter almalével, csomómentesre. Mikor az almapép elkezd forrni, belekeverjük a pudingalapot. Ha már együtt is rotyog (2 perc), akkor el is zárjuk és készen is van. Nagy melegben lehűtve és savanykásra citromozva is tálalhatjuk!

Scroll to Top