Még a nyár előtt kérjen orvosi segítséget, ha visszeres panaszai vannak!

Hamarosan beköszönt a nyár, előkerülnek a rövidnadrágok, a miniszoknyák, ez pedig kifejezetten rosszul érintheti azokat, akik eddig takargatták a visszeres lábukat. A melegben ráadásul felerősödnek a visszeres panaszok, így az érintettek gyakrabban panaszkodnak nehézláb-érzésre és végtagfájdalomra.

A tavasz és a nyár nem kedvez azoknak, akik visszeres panaszokkal élnek, sokan a melegben is inkább hosszúnadrágban járnak, hogy eltakarják a kidudorodó ereket. Az esztétikai kérdés mellett fontos azonban megjegyezni, hogy év ezen szakaszában gyakrabban panaszkodnak az érintettek nehézláb-érzésre, erősödő végtagfájdalomra. A melegben ugyanis az erek még jobban kitágulnak, a véráramlás pedig lelassul, de ilyenkor megnő a mélyvénás trombózis kialakulásának esélye is.

Több okból érdemes tehát még a nyár előtt felkészülni a fokozott igénybevételre, erősíteni, védeni a vénákat. Az időben megkezdett visszér kezelés segít abban, hogy csökkentsük a panaszokat, de hogy ehhez pontosan milyen módszerre van szükség, az elsősorban a visszerek állapotától függ.

Nagyon fontos tudni, hogy minél korábban eljutunk orvoshoz, és minél kitartóbban követjük a szakember által javasolt kezelési lépéseket, annál nagyobb az esély, hogy sikerül megállítani a betegség súlyosbodását, és annál felhőtlenebb nyár elébe nézhetünk.

Scroll to Top